Download Munafik 2 2018 HD Sub Indonesia Google Drive

4242
Munafik 2 2018
Munafik 2 2018

ZONANGOPI.COM, Download Film Munafik 2 – Dua tahun selepas peristiwa dalam filem pertama, lautan kehidupan Ustaz Adam (Syamsul Yusof) kembali tenang selepas dihantu oleh kematian isteri dan anaknya.

Dia mula menjadi pendakwah bebas dan meneruskan tanggungjawab membantu golongan yang terkena gangguan sihir/jin di serata tempat.

Ujian yang menimpa sebelum ini telah mengajarnya untuk lebih tawadhu pada Ilahi. Namun apa yang mengelirukan, Adam sentiasa dihantui dengan imbasan-imbasan silam tentang kematian Maria. Adam juga sering didatangi seorang wanita misteri yang mempersoalkan tentang keimanan dan takdir Tuhan. Dalam masa yang sama, di seberang kampung tinggal seorang wanita bernama Sakinah (Maya Karin) dan anak perempuannya, Aina.

Munafik 2 2018Sakinah terpaksa menjaga ayahnya yang mengidap penyakit misteri. Kehidupan Sakinah yang daif memberi tekanan padanya ditambah pula dia dan anaknya beberapa kali diganggu syaitan. Sakinah percaya apa yang dihadapinya berpunca dari Abu Jar (Nasir Bilal Khan), seorang munafik dan ketua ajaran sesat di kampung yang sama.

Abu Jar mempunyai pengikut yang ramai dan digeruni penduduk kampung. Sakinah atau sesiapa sahaja yang masih berpegang pada Islam adalah musuh Abu Jar.

Abu Jar menggunakan sihir/jin untuk menghancurkan sesiapa yang tidak mengikut ajarannya. Ini memaksa Sakinah untuk mencari Ustaz Adam. Kedatangan Ustaz Adam ke kampung seberang telah menimbulkan kemarahan Abu Jar. Adam bukan sahaja terkejut dengan apa sebenarnya berlaku pada keluarga Sakinah tetapi juga dengan ajaran sesat Abu Jar yang memesongkan akidah orang Islam di kampung itu.

Info/Sinopsis Munafik 2 2018
  • Tanggal rilis: 30 Agustus 2018 (Malaysia)
  • Sutradara: Syamsul Yusof
  • Skenario: Syamsul Yusof
  • Bahasa: Bahasa Melayu
  • Serial film: Munafik
  • Kualitas : 1080p/Bluray

 

 

Download :

Informasi Penting!

  • Matikan Adblock jika Link download tidak tampil di web
  • Laporkan jika ada link download yang tidak sesuai / rusak

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here